Schrijven

6x schrijfwedstrijden (omdat je nu lekker binnen kan zitten schrijven!)

Iris3109 views

Nu je beter binnen kan blijven, is er alle tijd om te lezen of schrijven. Daarom willen we jullie een paar tips geven waar je nu mee kan doen met een schrijfwedstrijd! Dus pak op die pen, haal je typemachine van zolder, of open je laptop, en doe mee!

Harlequin x Sweek: BouquetSchrijfwedstrijd

Schrijf je het liefste romantiek? Harlequin en Sweek hebben een Bouquet schrijfwedstrijd, waarmee je zelfs een uitgeefcontract kan winnen! De volledige voorwaarden staan op de website van Sweek, maar het moet wel een echt bouquetverhaal zijn. Insert: de knappe alfaman, liefdesscènes, een happy end… en verder ligt het lot van je hoofdpersoon in jouw handen! Klik hier voor meer informatie.

Hebban: Liefde in tijden van corona

Ook boekenwebsite Hebban organiseert een schrijfwedstrijd: liefde in tijden van corona. Het is niet de bedoeling om een vreselijk eng apocalypseverhaal te schrijven, maar Hebban geeft aan dat het de bedoeling is ‘om elkaar te ondersteunen, niet om elkaar angst aan te jagen’. De winnaar en vier runners-up worden op Hebban gepubliceerd in een e-bundel die gratis wordt verspreid via Hebban, dus dit kan zéker goed zijn voor je naamsbekendheid. Klik hier voor meer informatie.

Fantasy schrijfwedstrijd van LS Amsterdam

Ook uitgeverij LS Amsterdam heeft een schrijfwedstrijd lopen waar je een optiecontract voor de publicatie van jouw verhaal als e-boek bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff kan winnen (én meer). Bij deze schrijfwedstrijd mag je een kort verhaal insturen in het genre van fantasy, sciencefiction, magisch realisme, horror, enz. Dus laat je fantasie de vrije loop en wordt misschien uitgegeven bij de uitgeverij van The Witcher en Game of Thrones! Klik hier voor meer informatie.

Thriller wedstrijd van Godijn Publishing

Thrillerauteur in de dop? Doe dan mee met de wedstrijd van Godijn Publishing, waar je ook een auteurscontract kan winnen. Schrijf een novelle en de vier beste novelles worden gepubliceerd in een boek met de titel ‘Zwarte sneeuw’. Let op, bij deze wedstrijd moet je wel betalen om mee te doen. Klik hier voor meer informatie.

Verhalenwedstrijd ‘Blind vertrouwen’ van Letterrijn

Schrijf een spannend verhaal over ‘blind vertrouwen’ en doe mee aan de wedstrijd van Uitgeverij Letterrijn. Je verhaal wordt uitgegeven in een bundel met andere auteurs die al bij Letterrijn publiceren. Klik hier voor meer informatie.

Kinderboek met thema ‘Bevrijding’

Schrijf je liever jeugdliteratuur? En zin in een uitdaging? Doe mee met de wedstrijd van KokBoekenCentrum (met als deadline vandaag!) en schrijf een verhaal van 2000 woorden met als thema ‘bevrijding’. Klik hier voor meer informatie.

Succes met schrijven! En laat je het ons weten met welke wedstrijd jij mee doet?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter