Schrijven

De eerste schrijfwedstrijden in 2024

Iris1515 views
schrijven schrijfwedstrijd 2024

Wordt 2024 het jaar dat jouw verhaal ergens gepubliceerd wordt? Of misschien zelf het jaar waarin jij gaat debuteren? Doe dan mee met een van de onderstaande schrijfwedstrijden!

Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’

Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’. Krijg jij daar meteen inspiratie van? Dan kun je meedoen met de schrijfwedstrijd van de Boekenweek! Je maakt kans op kaarten voor het boekenbal, een publicatie in de Mezza en 1000 euro. Schrijf een verhaal van maximaal 500 woorden in het thema van de Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’. De deadline is al 14 januari.
Meer informatie kun je hier vinden.

Thrillerwedstrijd ‘Waar verberg ik het lijk’ van Godijn Publishing

Ben jij een thrillerauteur? Schrijf dan een verhaal tussen de 2.500 en 3.000 woorden. De vijfentwintig beste verhalen worden gebundeld! De deadline is 15 januari.
Meer informatie kun je hier vinden.

Thrillerschrijfwedstrijd van Evander Schrijfcoaching

Of doe mee met de wedstrijd van Evander Schrijfcoaching, waarbij je kans maakt op een jaar lang manuscriptbegeleiding. Zo kun je je manuscript perfectioneren voor publicatie! Stuur een synopsis van maximaal 1.500 woorden in combinatie met enkele uitgewerkte hoofdstukken (2.500-5.000 woorden) en een korte motivatie. De deadline is 31 januari.
Meer informatie kun je hier vinden.

Horrorschrijfwedstrijd ‘Onder het ijs’ van Moonreaders

In het water, onder het ijs leeft iets duisters en het komt voor jou… Heb jij meteen een geweldig idee? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van Moonreaders en schrijf een verhaal tussen de 4000 en 8000 woorden. Je maakt kans op publicatie in een verhalenbundel! De deadline is 31 januari.
Meer informatie kun je hier vinden.

Spannende verhalenwedstrijd Goeken Prijs 2024

Schrijf je spannende verhalen? Een thriller, een whodunnit, of een ander spannend verhaal? Dan kun je meedoen aan de Goeken Prijs. Schrijf een verhaal van maximaal 7.500 woorden en maak kans op publicatie in een Hebban ebook. De deadline is 18 februari.
Meer informatie kun je hier vinden.

Schrijfwedstrijd Helmond 2024

Ook literair café Helmond organiseert weer een schrijfwedstrijd, met als gastjurylid niemand minder dan Arnon Grunberg! Het thema voor 2024 is ‘Stel je voor dat …’ en er is een wedstrijd voor jongeren en voor volwassenen. De criteria verschillen: 14 t/m 18 jaar: schrijf een verhaal van minimaal 750 en maximaal 1000 woorden en 19 jaar en ouder: schrijf een verhaal van minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden. De deadline is 29 februari.
Meer informatie kun je hier vinden.

Bekijk ook de nieuwste schrijfwedstrijden voor de lente.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.