Schrijven

De leukste schrijfwedstrijden dit voorjaar

Iris682 views
Write - Schrijfwedstrijd - Image by Karolina Grabowska from Pixabay

Ook dit voorjaar zijn er weer een tal van schrijfwedstrijden waar je aan kan deelnemen. Wat zijn de leukste van dit moment? We geven weer een overzicht!

1. Ik Poëziejegraag

Schrijf je graag gedichten? Doe mee aan de Vlaamse wedstrijd van Flirt Flamand. Auteurs Lize Spit en Thomas Gunzig hebben de eerste en laatste regel voor je verzonnen, de rest mag je zelf invullen. Lees hier meer over deze wedstrijd. Let op, de deadline is al op 29 april!

2. Baarnse Literatuurprijs (korte verhalenwedstrijd)

De Baarnse Literatuurprijs is al jaren een fenomeen onder de korte verhalen-wedstrijden. Dit jaar is het thema ‘Volle maan’, en het korte verhaal mag maximaal 850 woorden bevatten. Dit is ook al een wedstrijd waarvan de deadline al vrij snel is, namelijk 24 april. Dus waar wacht je op? Lees alles over deze wedstrijd hier.

3. Zomerse feelgood

Schrijf je feelgood? Doe mee aan de zomerse feelgood schrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek en de Online Schrijfschool en maak kans op een uitgeefcontract! Schrijf een tropisch verhaal tussen de 20.000 en 30.000 woorden en ook deze moet je eind deze maand inleveren: de deadline is 30 april. Lees hier meer over de zomerse schrijfwedstrijd.

4. Fantasy, horror of sciencefiction bij Zilverspoor

Voor de schrijvers van fantasy, horror of sciencefiction is de wedstrijd bij Uitgeverij Zilverspoor heel interessant. Ook hier kun je namelijk een contract winnen om je boek uit te geven. Je manuscript moet tussen de 70.000 en 120.000 woorden zijn, en niet eerder uitgegeven zijn. Bekijk ook even het format van aanleveren en haal je manuscript van de plank, want inleveren kan tot 1 mei. Lees alles over deze schrijfwedstrijd hier.

5. Godijn Publishing Fantasy/SciFi schrijfwedstrijd

Droom je ervan dat je korte verhaal wordt opgenomen in een fantasy/scifi bundel? Doe mee aan de wedstrijd van Godijn Publishing. Je verhaal bevat tussen de 2.500 en 3.000 woorden en komt in de bundel ‘Charlatans’. Je hebt nog tot 1 november om je verhaal te schrijven! Lees alles over de wedstrijd hier.

6. Illustratiewedstrijd van Lemniscaat

Schrijf je niet alleen, maar illustreer je (ook)? Doe dan mee met de internationale illustratiewedstrijd van uitgeverij Lemniscaat! Stuur drie illustraties in die samen een verhaal vertellen en overtuig de jury. Als je wint wordt je werk opgenomen in de catalogus, waardoor je werk onder de aandacht komt bij potentiële uitgevers. Meer informatie over de illustratiewedstrijd kun je hier vinden.

Veel schrijfplezier!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.