Schrijven

Meer leuke gratis schrijfcursussen

Iris965 views
Schrijfcursus

Wil je nog beter leren schrijven? Schrijf je in voor een gratis schrijfcursus! Er zijn veel Engelstalige websites die gratis schrijfcursussen aanbieden, zo kun je jezelf nog verder ontwikkelen als auteur.

Start Writing Fiction – FutureLearn

Via FutureLearn kun je een cursus Start Writing Fiction bij de Open University volgen, zoals Lucia eerder aangaf. Je kan deze cursus starten op ieder gewenst moment, en het is niet nodig om hier een specifieke vooropleiding of andere cursus voor gevolgd te hebben. Eerder deed ik ook regelmatig cursussen via Futurelearn – ze hebben heel veel verschillende cursussen over vele onderwerpen, dus kijk vooral even rond op de website! Zo hebben ze ook de cursus How to Write Your First Song, How To Make A Poem of An Introduction to Screenwriting.

Write Your First Novel – Coursera

Ook Coursera is een Engelstalige website die veel verschillende cursussen aanbied, zoals Write Your First Novel via de Michigan State University. Aan het einde van deze cursus heb je een volledig manuscript in handen, dus kom maar op! De cursus duurt dan ook 26 weken – waarbij de workload per week verschilt. Even doorzetten en dan heb je straks de eerste versie van je manuscript in handen! Ook bij Coursera kun je veel verschillende cursussen vinden, zoals Creative Writing Specialization, Memoir and Personal Essay: Write About Yourself Specialization, Writing for Young Readers: Opening the Treasure Chest of meer!

Secret Sauce of Great Writing – Udemy

Op Udemy staan regelmatig gratis schrijfcursussen, of zeer goede aanbiedingen. Een gratis schrijfcursus die ze aanbieden is Secret Sauce of Great Writing. Het is voornamelijk zelfstudie met video’s, maar he, je moet een gegeven paard niet in de bek kijken toch? Het aanbod op Udemy is reuze: van academisch schrijven tot kinderboeken, ze hebben van alles. Bekijk hier het aanbod schrijfcurssussen.

Ben je op zoek naar meer gratis schrijfcursussen? Lees ook de blog die Lucia hier eerder over schreef.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.