Events, uitjes en reizenSchrijven

Schrijfvakanties in Nederland 2022

Iris1007 views
Image by Engin Akyurt from Pixabay

In de vakantieperiode heb je vaak meer tijd om te schrijven. Maar op vakantie gebruikt niet iedereen die extra vrije tijd om daadwerkelijk te schrijven. Wist je dat je ook op schrijfvakantie kan gaan, gewoon in Nederland? Zo kun je met andere schrijvers sparren en aan de slag met je verhaal. Een paar tips voor schrijfvakanties waar je dit jaar nog heen kan. Samantha ging al eens op schrijfvakantie, dus lees ook haar ervaring!

1. Schrijfvakantie Limburg met Marelle Boersma

Boersma is thrillerschrijfster en geeft schrijfcursussen en schrijfbegeleiding. Via haar website kun je verschillende schrijfvakanties boeken in binnen- en buitenland. Je kan dus met haar op schrijfvakantie in Limburg, van vrijdag 14 oktober t/m 20 oktober 2022. Meer informatie kun je hier vinden.

2. Schrijfdriedaagse met Tjitske Jansen

Wil je liever niet te lang weg? Je kan ook op schrijfdriedaagse in de buurt van Amersfoort. Van 19 t/m 21 augustus geeft Tjitske Jansen, vooral bekend van haar poëzie, proza en theater, een schrijfdriedaagse. Meer informatie is hier te vinden.

3. Zomerschrijfweekend van Het Schrijfcentrum

Of heb je meer zin in een weekend schrijven aan een zomerverhaal? Dat kan met Het Schrijfcentrum op 27 en 28 augustus in Amsterdam-Noord. Je gaat samen aan de slag met schrijfoefeningen en op zondagmiddag presenteert iedereen zijn verhalen aan elkaar. Let op, dit schrijfweekend is exclusief overnachting. Meer informatie kun je hier vinden.

4. Schrijfretraite met De TalenTuin

Is een schrijfretraite in een klooster meer jouw ding? Dan kun je eind augustus met De TalenTuin in alle rust werken aan je verhaal. Er is ook mogelijkheid tot coaching. Volgens de website zitten ze bijna vol, dus meer informatie vind je hier.

5. Schrijf5/7daagse van Lekker Schrijven

Inge de Bie begeleid deze Schrijf5 of 7daagse van 5 t/m 11 september, waarbij je lekker aan de slag kan met je verhaal. Ook is het natuurlijk mogelijk om begeleiding te krijgen. En er schijnt een lekker zwemmeer te zijn, dus dompel je onder in je teksten én in het water. Er is op het moment van schrijven nog 1 plek beschikbaar, dus bekijk alle informatie hier.

6. Schrijfretraite Vlieland met Godijn Publishing

Een verhaal schrijven én meteen publiceren? Ga dan mee naar Vlieland met Godijn Publishing van 9 t/m 11 september. Het is de bedoeling dat je daar een verhaal schrijft over ‘De ontdekking van 2022’, en deze worden dan in een verhalenbundel gepubliceerd bij Godijn Publishing. Meer informatie over het programma en de retraite vind je hier.

Bovenstaande opties zijn natuurlijk vrij prijzig, dus je kan ook zelf een vakantie boeken (of ga voor de staycation en volg een of meerdere (gratis) schrijfcursussen.

Dit artikel is samengesteld zonder enige vorm van sponsoring van bovenstaande partijen. Readalicious heeft geen banden met bovenstaande partijen en is niet aansprakelijk voor deze tips.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.