Schrijven

Schrijfwedstrijden om je mee te vermaken tijdens je vakantie

Iris1127 views
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Dit jaar op staycation? Gebruik deze extra tijd om wat meer te schrijven. Werk verder aan je huidige project, of doe mee aan een leuke schrijfwedstrijd, net als aan het begin van de coronaperiode. Misschien wordt je inzending wel gepubliceerd! Deze schrijfwedstrijden kun je nú nog aan meedoen.

1. Harlan Awards

Dit jaar organiseert Hebban de Harlan Awards. De Harland Awards grootste Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor fantasy, sciencefiction, horror en aanverwante speculatieve genres. Je kan een of twee verhalen inleveren, en je hebt nog tot 4 oktober. Hier kan je dus je hele vakantie over doen, genoeg tijd om je verhaal zo goed mogelijk te maken! Naast een geldprijs zullen de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd worden. En ook leuk voor enthousiaste lezers: je kan ook mee jureren! Meer informatie kan je hier vinden.

2. Haibun wedstrijd

Schrijf je liever poëzie dan een verhaal? Of zie je een uitdaging wel zitten? Verbreed je horizon en doe mee aan de Haibun wedstrijd van Haiku Nederland! Een haibun is een vorm van Japanse dichtkunst waarin zowel proza als poëzie aanwezig zijn. Inzenden kan tot 1 augustus. Meer informatie kan je hier vinden.

3. Schrijf je reis – Bibliotheek Utrecht

Ga je wel op reis? Schrijf dan over je vakantie voor de wedstrijd van Bibliotheek Utrecht! Er zijn meerdere leeftijdscategoriën en je kan meedoen tot en met 25 augustus. En naast het winnen van een cadeaubon van Broese wordt je verhaal ook gepubliceerd in een magazine. Meer informatie kan je hier vinden.

4. Literatuurprijs Zeist

Of je doet mee aan de verhalenwedstrijd van Literair Zeist! Het thema is gekoppeld aan het boekenweekthema van dit jaar, ‘Rebellen en Dwarsdenkers’. Naast geldprijzen worden de winnende verhalen gepubliceerd in een bundel. Je kan meedoen tot 10 augustus en meer informatie is hier te vinden.

Aan welke schrijfwedstrijden ga jij meedoen?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter