Schrijven

Schrijfwedstrijden voor de donkere avonden

Iris634 views
Afbeelding van Steve Johnson via Pixabay

Het wordt weer eerder donker, dus perfect om met een dekentje en veel inspiratie op de bank te kruipen om te… schrijven! Ondanks dat de deadlines van een aantal schrijfwedstrijden in mijn vorige artikel nog niet zijn verstreken, zijn er alweer nieuwe wedstrijden waar je aan kan meedoen. Dus ik tip weer een aantal schrijfwedstrijden voor het najaar van 2022.

1. Verhaal van de maand

Bij verhaal van de maand kun je iedere maand meedoen. Je (korte) verhaal moet tussen de 100 en 3000 woorden bevatten, en is daarna terug te vinden op de website. Bekijk alle informatie hier.

2. Donkere dagen schrijfwedstrijd

Heb je het interview met S. Christina gelezen over o.a. haar uitgeverij Rebel Books? Rebel books organiseert een YA schrijfwedstrijd. Je verhaal moet minimaal 10.000 woorden bevatten en in een van de volgende young adult genres vallen: fantasy, science-fiction, dystopian, thriller of avontuur. De deadline is 24 december en meer informatie over het inleveren vind je hier.

3. Write Now! 2022

Ben jij tussen de 15 tot en met 24 jaar? Doe dan mee aan Write Now! Deze jaarlijkse schrijfwedstrijd heeft toffe prijzen, waaronder deelname aan het Das Mag zomerkamp, een optredens op Wintertuinfestival of literair podium Frontaal, of een flinke pot prijzengeld. Je mag zelf kiezen wat je instuurt: proza, poëzie, etc. De deadline is 16 oktober en meer informatie kun je hier vinden.

4. Charlatans of Bevrijdingsdag van Godijn Publishing

Schrijf je fantasy of sci-fi? Dan heb je vast eerder gehoord van (de schrijfwedstrijden van) Godijn Publishing! Dit najaar hebben ze 2 schrijfwedstrijden georganiseerd. Voor Charlatans schrijf je – natuurlijk – over charlatans, en is de deadline 1 november. Voor Bevrijdingsdag mag je subtieler te werk gaan: laat Bevrijdingsdag tussen de regels door duidelijk worden. Hiervoor is de deadline 7 november. Bekijk alle voorwaarden voor deze wedstrijden hier.

5. Summer Romance Schrijfwedstrijd van Kabook

Klaar voor knikkende knieën en hartjesogen? Pak je pen op en schrijf een romantisch verhaal tussen de 40.000 en 65.000 woorden. Je kan hier een auteurscontract winnen, en de deadline is 1 december. Meer informatie kun je hier vinden.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.