Schrijven

Schrijfwedstrijden voor de donkere dagen

Iris1054 views

Inmiddels is het al halverwege november, ook wel bekend als de maand van NaNiWriMo. Doe jij ook mee dit jaar? Misschien schrijf je wel een thriller, of een roman, of misschien een kort verhaal? Ook dit najaar zijn er weer meerdere schrijfwedstrijden waar je je werk kan inleveren!

1. Eindejaarsschrijfwedstrijd van Hebban

Ben je al klaar met je verhaal? Als het voldoet aan de eisen van de Eindejaarsschrijfwedstrijd van Hebban, kun je ‘m vandaag nog inleveren! Als je wint, wordt je werk in een ebook bundel gepubliceerd, én ontvang je een goodiebag. Lees hier meer.

2. Schrijfwedstrijd van Literair Café Helmond

Moet je nog beginnen met schrijven? Literair Café Helmond houdt een schrijfwedstrijd met thema ‘Het moment’. Je hebt nog tot 8 januari om je verhaal in te leveren, en wint – naast een geldprijs – publicatie in een boekje. Lees meer informatie over deze wedstrijd hier.

3. Schrijfwedstrijd van Damespraatjes

De website Damespraatjes organiseert voor de vijfde keer een schrijfwedstrijd, dit keer over het thema ’taboe’. Je hebt nog tot 15 december en ook hier kan het dat je werk gepubliceerd wordt in een e-book. Meer informatie lees je op hun website.

4. Debutantenschrijfwedstrijd van Editio

Ben je een debutant? Dan kan je meedoen aan de debutantenschrijfwedstrijd van Editio. Naast publicatie win je hier ook kaarten voor het immer populaire boekenbal mee. Geloof me, deze zijn felbegeerd! Bekijk meer informatie of lever je verhaal in op hun website.

5. De Zilveren Strop

Samantha won eerder De Gouden Strop, maar jij kan meedoen met de schrijfwedstrijd van Hebban en Stichting Gouden Strop. De inzendtermijn is pas in 2021, dus je kan nu rustig beginnen met het schrijven, herschrijven en perfectioneren van je korte thrillerverhaal. Meedoen en meer informatie kun je hier vinden.

Dus waar wacht je nog op? Doe mee met een schrijfwedstrijd en wie weet ligt jouw debuut over een paar jaar ook in de boekhandel.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.