Schrijven

Schrijfwedstrijden voor de lente van 2024

Iris358 views
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… Inspiratie, kom maar gauw! Krijg jij ook van die schrijfkriebels van dit lenteweer? Dan kun je aan de slag voor een van de volgende schrijfwedstrijden.

Lente Haiku

Schrijf je wel eens een Haiku? Als je voor 14 april je Haiku instuurt, kun je meedoen met deze wedstrijd. Daarna mag er gestemd worden op de inzendingen. Lees meer informatie via de website.

Romance schrijfwedstrijd van Sebes & Bisseling

Ken je het literaire agentschap Sebes & Bisseling? Ze vertegenwoordigen allerlei grote, internationale auteurs. En jij kan ook bij ze op gesprek komen! Stuur vóór 30 april een mail met als onderwerp ROMANCE WEDSTRIJD naar office@sebes.nl ⁠met je manuscript. Hiervoor stuur je minstens 30 pagina’s van je manuscript⁠, eventuele sub-genres en tropes (bijvoorbeeld romantasy, queer romance, enemies to lovers, etc.)⁠, een uitgebreide synopsis⁠ en een bio over de auteur⁠. Lees meer informatie via hun instagram.

Feelgoodnovelle ‘Magische zomer’

Heb je al zin in de zomer? De Online Schrijfschool, Schrijven Online en De Verhalenfabriek organiseren weer een wedstrijd voor feelgood novelles! Heb jij een fijn feelgood idee wat zich afspeelt in de zomer? Je verhaal mag tussen de 20.000 en 30.000 woorden zijn en de deadline is 1 mei. Je maakt hier zelfs kans op een uitgeefcontract! Lees meer informatie via de website.

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Droom je van roem en publicatie in NRC? Met de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd schrijf je een verhaal van maximaal 1.500 woorden, en maak je kans op publicatie in NRC, tickets voor Lowlands, een schrijfworkshop, optreden én een gesprek met een redacteur. Wie weet is dit je doorbraak! De deadline is 16 mei. Lees meer informatie via de website.

Horrorverhaal ‘Het vervloekte schilderij’

Of ben je meer van de horror? Dan kun je een verhaal schrijven over een vervloekt schilderij. Laat je inspireren en schrijf een verhaal tussen de 4000 en 8000 woorden. De deadline is 31 mei en ook hier kan je werk gepubliceerd worden, namelijk in een verhalenbundel. Lees meer informatie via de website.

Renate Dorrestein Prijs 2024 

De literaire schrijfwedstrijd van Hebban opent weer op 3 mei! Hiervoor schrijf je een literair kort verhaal van 7.500 woorden. De deadline is 2 juni en je kan publicatie en een geldprijs winnen. Lees meer informatie via de website.

Veel plezier en succes met schrijven!

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.