Schrijven

Schrijfwedstrijden voor het najaar 2023

Iris766 views

Met het najaar in het vooruitzicht en de regen op de ruiten (terwijl ik dit schrijf), lijkt het me ideaal om weer te beginnen met schrijven aan een fijn, spannend of romantisch verhaal. Heb je al inspiratie om te schrijven, en doe je mee aan een van de onderstaande schrijfwedstrijden?

1. Zomerlezen Schrijfwedstrijd: een foto in duizend woorden

Bárst jij van de inspiratie en tijd? Dan kun je nog tot komende zondag 20 augustus meedoen met de schrijfwedstrijd van Zomerlezen. Gebruik één van de drie foto’s en schrijf een verhaal van 1000 woorden. Je kan publicatie op Hebban én een boekenpakket winnen! Bekijk de foto’s en lees alle voorwaarden hier.

2. Winterse schrijfwedstrijd Elegance & Kobo

Of ben je al helemaal in de kerstsfeer? Dan kun je een grappig en romantisch verhaal schrijven voor de schrijfwedstrijd van Elegance & Kobo. Je boek zal te koop zijn via Kobo én je verhaal wordt gepubliceerd in de Elegance – en je kan ook nog een e-reader én goodiebag winnen. Je verhaal moet tussen de 7.000 en 10.000 woorden bevatten en de deadline is 1 oktober. Meer informatie kun je hier vinden.

3. Historische schrijfwedstrijd bij Loft Books

Hou je van historische verhalen schrijven? Dan kan je meedoen met de schrijfwedstrijd van Loft Books, waarbij je een verhaal moet schrijven over het verdwenen dorp Oterdum. Het verhaal moet gebaseerd zijn op een fragment dat je hier kan lezen. Je verhaal mag rond de 5000 woorden bevatten en de deadline is 22 oktober. Meer informatie kun je hier vinden.

4. Harland Prijs voor speculatieve verhalen

Dit is een jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en aanverwanten). Je verhaal mag 7500 woorden bevatten, en de deadline is op 8 oktober. Meer informatie kun je hier vinden.

5. Schrijf je eigen roman – Evander Schrijfcoaching

Ben je al bekend met schrijfcoaching? Bij Evander schrijfcoaching kun je meedoen aan de wedstrijd om een roman te schrijven. Hiervoor kun je een synopsis van maximaal 1.500 woorden in combinatie met enkele uitgewerkte hoofdstukken (2.500-5.000 woorden) inleveren. Het doel is natuurlijk om je boek uit te geven hierna! De deadline is 31 september en lees hier alle voorwaarden.

6. Psychologische thriller

Ben je meer van de psychologische thrillers? Én interesse in AI? Dan is dit jouw kans! Let wel, dit is geen kort verhaal maar een volledig manuscript. Wat kan je winnen? Een uitgeefcontract! De deadline is 31 oktober. Bekijk alle voorwaarden goed, en meer informatie kun je hier vinden.

Succes met schrijven!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.