Schrijven

Schrijfwedstrijden waar je nú voor kan beginnen met schrijven

Iris672 views
Foto: Karolina Grabowska via Pexels

Het is 1 november: de eerste dag van NaNoWriMo, National Novel Writing Month! Zoek je nog een doel waarvoor je kan schrijven deze maand? Voor niet alle schrijfwedstrijden hoef je de door NaNoWriMo aanbevolen hoeveelheid van 50.000 woorden te schrijven, maar het is een begin toch?

1. VWN Gedichtenwedstrijd

Is 50.000 woorden schrijven niet echt jouw ding? En hou je meer van poëzie? Schrijf een gedicht! De Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland is op zoek naar wetenschapspoëzie. Het gedicht moet voldoen aan het thema ‘wetenschap’, en mag maximaal 50 regels hebben. Waar je gedicht allemaal aan moet voldoen kun je hier lezen.

De deadline van de VWN Gedichtenwedstrijd is 28 november. De ongeveer 120 beste gedichten worden gepubliceerd in een gedichtenbundel, maar er zijn ook geldprijzen en een boekenpakket te winnen. Bekijk de volledige voorwaarden op https://www.vwn.nu/gedichtenwedstrijd/.

2. The Writing Games – Hamley Books

Voor uitgeverij Hamley Books kun je een kort verhaal schrijven van maximaal 5.000 woorden. Je mag zelf kiezen welk genre je verhaal wordt, maar Hamley Books heeft wel de volgende eisen:
– Je verhaal moet beginnen met ‘Toen ik opstond, was de wereld bedekt met sneeuw.’
– Er moet een hond verwerkt zijn in je verhaal
– Er moeten minstens drie personages voorkomen in je verhaal
Het verhaal moet je voor 30 november per e-mail opsturen naar thewritinggamesbyhamleybooks@gmail.com. De beste verhalen worden gepubliceerd in een e-book! Lees hier alle informatie.

3. Kobo Schrijfwedstrijd 2021

Of schrijf mee voor de Kobo Schrijfwedstrijd! Het thema is ‘Een (on)gewone relatie’, en je mag zelf kiezen in welk genre je je verhaal schrijft. Je schrijft een novelle van 30.000 tot 40.000 woorden, en de deadline voor inzendingen is 1 december. Je kan een auteurscontract winnen, dus ga er maar even voor zitten! Lees alle voorwaarden en hoe je moet inzenden hier.

4. Schrijfwedstrijd De Tweede Wereldoorlog – Historische Verhalen

Ben je geïnteresseerd in historische verhalen? Schrijf een verhaal over De Tweede Wereldoorlog! Het verhaal mag 4.000 woorden zijn, en er wordt aangegeven: “Het mag overal ter wereld zijn, zolang het decor maar historisch correct is. Hou je aan de tijdsgrenzen van 1939 en 1945.” Je maakt kans om gepubliceerd te worden in een verhalenbundel, tof toch? Lees alle voorwaarden hier.

Succes met schrijven!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.