Schrijven

Welke schrijfchallenge ga jij aan in 2022?

Iris1080 views
Schrijven - Foto: Pixabay - Pexels

Naast de reading challenge van 2022 kun je ook in dit nieuwe jaar een schrijfchallenge aangaan! Wordt 2022 het jaar van jouw (eerste) publicatie? Je eigen boek, een kort verhaal in een bundel, of wat anders?

1. Doe mee met een schrijfwedstrijd

De eerste challenge: doe mee met een schrijfwedstrijd! Op Readalicious tippen we er regelmatig een aantal, kijk daarvoor hier. Doe in 2022 mee met een schrijfwedstrijd. Zo schrijf je met een doel, een deadline, en misschien zelfs met wensen vanuit de jury. Naast dat je al veel kan leren van het schrijven zelf, bestaat natuurlijk de kans dat je feedback ontvangt op je verhaal, wat nog extra waardevol is!

2. Schrijf een (kort) fanfiction verhaal

Voor veel (aspirerend) schrijvers is het een van de eerste keren dat ze kennis maken met het schrijven: fanfiction schrijven! Er wordt soms op neer gekeken, maar het kan juist een hele goede oefening zijn. Denk aan fanfictie van je favoriete boek, waarvan je altijd had gehoopt meer te weten te komen over een van de personages. Wie werd onderbelicht? Wiens verhaal zou je wel willen weten? Schrijf het zelf op!

3. Doe mee met de wekelijkse schrijfopdracht van Schrijven Online

Ken je Schrijven Online al? Op hun forum kun je wekelijks meedoen met een schrijfopdracht. De schrijfopdrachten hebben een thema: zo leer je ook weer een ander deel van je creativiteit aan te boren. De schrijfopdracht van eind december was bijvoorbeeld ‘Het leven na de dood’. Je kan ook feedback ontvangen van je medeschrijvers! Bekijk de schrijfopdrachten van Schrijven Online hier.

4. Schrijf je in voor een schrijfcursus

Heb je wel eens meegedaan aan een schrijfcursus? Bijvoorbeeld bij Querido Academie, Editio, of bij de bibliotheek. Zo leer je meteen andere (aspirant-)schrijvers kennen, en kun je je skills verbeteren. Dus geef jezelf een cadeautje in 2022 en schrijf je in voor een schrijfcursus.

5. Lees een schrijfhandboek

Van King’s Over leven en schrijven tot de nieuwe Kobo-serie Schrijf je eigen…, er zijn veel boeken uitgebracht over schrijven. Dus lees een van deze boeken over schrijven, zodat je ook weer inspiratie en nieuwe kennis opdoet. Zo wordt je in 2022 een nog betere schrijver dan je al was!

Veel schrijfplezier in 2022! En komt in 2022 jouw boek al uit? Stuur ons een bericht via contact@readalicious.nl, dat vinden we leuk om te horen!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.