Schrijven

Welke schrijfwedstrijden kan je nu voor gaan schrijven?

Iris732 views
schrijven schrijfwedstrijd

Zit je weer vol inspiratie? Doe dan mee met een schrijfwedstrijd! Er zijn weer een aantal leuke wedstrijden aangekondigd:

1. Thrillerwedstrijd van Evander Schrijfcoaching

Heb je al héél veel inspiratie, maar nog geen volledig verhaal? Dan kan je meedoen aan de thrillerwedstrijd van Evander Schrijfcoaching. Je moet namelijk een synopsis van maximaal 1.500 woorden in combinatie met enkele uitgewerkte hoofdstukken insturen. Het maakt dus niet uit of je al klaar bent met je thriller: je kan meedoen! Bekijk alle regels voor het inzenden en lever je verhaal in vóór 31 maart. Je maakt kans op manuscriptbegeleiding, zodat je samen met de schrijfcoach je verhaal kan perfectioneren.

2. Verhalenwedstrijd ‘Tijdreizen’ van Uitgeverij Quarantaine

Of schrijf een kort verhaal over het thema ‘Tijdreizen’ met maximaal 3000 woorden. Als je wint, kan je verhaal worden opgenomen in de verhalenbundel die wordt uitgegeven bij Uitgeverij Quarantaine. Je hebt nog tot 2 april en je kan hier meer lezen over de wedstrijd.

3. Het rode oor – Literaire erotische schrijfwedstrijd

Schrijf je verhalen waar je rode oortjes van krijgt? Dan kun je meedoen aan deze schrijfwedstrijd, georganiseerd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde, Hard//hoofd en The Writer’s Guide (to the Galaxy). De opdracht is simpel: schrijf een literair erotisch kortverhaal van niet meer dan 800 woorden om naar te luisteren. Je kan een illustratie bij je verhaal winnen (leuk voor in de woonkamer toch? 😉), een redactiegesprek, een geldprijs voor de publiekswinnaar én publicatie. Dus slijp je pennen en lees alles over deze schrijfwedstrijd hier. De deadline is 17 april.

4. Verhalenwedstrijd ‘Wat een nacht’ van Moonreaders

Deze verhalenwedstrijd is gebaseerd op het lied Such a night van Elvis Presley. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in een verhalenbundel en de deadline is 30 april. Meer informatie kun je hier vinden.

5. Verhalenwedstrijd ‘Verraad’ van LetterRijn

Uitgeverij LetterRijn organiseert ook regelmatig schrijfwedstrijden. Schrijf een verhaal over het onderwerp ‘verraad’ in minimaal 3500 en maximaal 4500 woorden. Ook hier is de deadline 30 april, en meer informatie kun je hier vinden.

Veel schrijfplezier!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.