Schrijven

Zomerse schrijfwedstrijden in 2023

Iris392 views
schrijven schrijfwedstrijd

Zit je weer vól inspiratie om een verhaal te schrijven? En heb je vakantie, en dus alle tijd van de wereld om te schrijven? Zoals vaker tip ik een aantal schrijfwedstrijden waar je aan mee kan doen deze zomer. Schrijf je literatuur of juist cozy boeken? Hier mijn tips:

1. Renate Dorrestein Prijs 2023

Schrijf je literaire verhalen? Bij de Renate Dorrestein Prijs, georganiseerd door Hebban, kun je je verhaal tot 7.500 woorden nu inleveren. Je kan een geldprijs winnen, én de vijf topverhalen worden in een ebook op Hebban gepubliceerd. De deadline is al 25 juni! Meer informatie kun je hier vinden.

2. Cozy & Crime

Zit je met je hoofd al helemaal in de herfst? Schrijf dan mee voor de Cozy & Crime schrijfwedstrijd van Schrijven Online, de Online Schrijfschool en De Verhalenfabriek. Het thema is ‘herfst’ en de novelle mag tussen de 20.000 en 30.000 woorden lang zijn. Je kan hier een boekcontract mee winnen, maar de deadline is al snel: 1 juli. Bekijk hier de schrijfwedstrijd.

3. Limnisa kortverhaalwedstrijd 2023

Altijd al eens op schrijfvakantie gewild? Dat is de hoofdprijs van de Limnisa kortverhaalwedstrijd 2023! De inspiratie is de titel van het boek van Virginia Woolf: ‘Een eigen kamer’ en moet tussen de 500 en2000 woorden zijn. Ook deze deadline is vrij snel: 2 juli! Bekijk hier alle informatie.

4. De verdwenen bloemen

Op Moonreaders kun je meedoen met je detective verhaal. Schrijf dan een meeslepend fictieverhaal over het avontuur van detective Julia en het mysterie van de verdwenen bloemen. De deadline is 30 juni en je verhaal kan worden opgenomen in een verhalenbundel! Bekijk hier meer informatie.

Veel succes met schrijven!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.